Koncert Miše Kovača bila je dobitna kombinacija za masovno okupljanje građana na Rujanfestu.

Najveći zagrebački tulum osmišljen po principu minhenskog Oktoberfesta je i pored kiše u večernjim satima imao i više nego uspješan start. Rujanfest koji se održava na zagrebačkom Bundeku privukao je u četvrtak navečer nekoliko desetina tisuća posjetitelja, ako ne i stotinu.

Masovno okupljanje građana svih dobnih skupina kako bi se na jednom mjestu proveli je očigledno nešto što metropoli treba. U svega dvije sezone Rujan Fest je izrastao u veliku manifestaciju. Za otvorenje treće sezone organizatori su se pobrinuli da izgrade najveći luna park koji je do sada bio u Zagrebu.

>> Mišo Kovač otvorio Rujanfest na zagrebačkom Bundeku

>> Družite se za zvijezdama ‘Najboljih godina’!

Od gastronomske ponude, najbolji opis je: nema čega nema. Od raznoraznih grickalica i fast fooda do gurmanske ponude u mnogobrojnim ogromnim šatorima koji nude specijalitete uglavnom iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Prednjače Slavonci ispred čijeg šatora se okreće po nekoliko janjaca i odojaka, a također su se potrudili u pripremi šarana na ražnju na tradicionalni način na otvorenom plamenu.

Što se glazbe tiče, svaki šator ima svoj program, a u kakofoniji zvukova za svačiji ukus ima nešto. U nekoliko šatora se partija uz elektroniku, bikeri u svom dijelu njeguju živu glazbu i rockerski izričaj. Može se popiti piće i uz unplugged sastave, ili zaplesati swing uz jazz bend.

Naravno najveća atrakcija prve večeri bio je nastup Miše Kovača u glavnom šatoru, čiji prostor veličine partera Doma sportova nije bio dovoljno velik za sve koji su ga htjeli čuti i vidjeti.

Nekoliko stvari je bilo zanimljivo u Mišinom nastupu. Neki skeptici su tvrdili kako nema šanse da pjevač izađe na pozornicu dok Hajduk ne odigra utakmicu do kraja. No to se naravno nije dogodilo, Mišo se držao rasporeda, a što je najvažnije činilo se da demontira jednu legendu, i to naravno legendu o sebi.

Dobar dio koncerta je pjevao sve kitice i sve refrene. Nije to bio onaj mitski Mišo koji se samo pojavi i digne ruke dok publika u deliriju odrađuje njegov posao. Naravno da je publika pjevala sve tekstove, ali uz Mišu koji je bio raspoložen i priču između pjesama. Pa je tako skupljao aplauze i povike odobravanja kad je kazao kako se vrednote u koje spada i glavni grad moraju poštovati, jer on živi po tim načelima.

Pored glazbenika i ugostitelja najviše posla su imali i redari na ulazu koji su muku mučili s tinejdžerima željnima švercanja raznih boca s pićima unutar prostora gdje se održava Rujanfest. A takvih je bilo puno.

Općenito gledano je cijeli prostor oko jezera bio živahan. Mnogi su se zabavljali na klupama i travnjaku u opuštenoj atmosferi.

Kiša koja je počela padati iza 23 sata bila je blagog karaktera tako da nije nikome pretjerano pokvarila raspoloženje, jer čini se kako je opuštanje nešto što je ovome gradu prijeko potrebno, a za to će narednih dana biti ostvarivo jer dileme nema; do 26. rujna centar grada je na Bundeku.

Preuzeto s portala DNEVNIK.HR

Zagreb, 17.09.2010., 02:32 | Zoran Stajčić

Odgovori